Wykonanie
Upiecz biszkopty.
3 białka ubij na sztywną pianę. Dodawaj stopniowo cukier, a następnie żółtka. Przesiej mąkę z sodą i połącz delikatnie za pomocą łyżki.
Przełóż do formy o średnicy 24 cm i piecz 15 minut w temperaturze 190 stopni C.
W ten sam sposób upiecz pozostałe biszkopty.
Oddzieloną śmietanę kokosową ubij mikserem. Dodaj ekstrakt i cukier do smaku. Schłódź w lodówce do czasu przełożenia ciasta.
Przygotuj karmel: wszystkie składniki połącz dokładnie w blenderze.
Pierwszy biszkopt nasącz i pokryj warstwą śmietany. Ułóż maliny i dociśnij kolejnym blatem. Nasącz, posmaruj karmelem i przykryj ostatnim biszkoptem. Wierzch i boki pokryj pozostałą śmietaną. Tort schłódź w lodówce przez kilka godzin.
Krótko przed serwowaniem uwieńcz bezami i wzorami z czekolady.
Krój porządnie naostrzonym nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Smacznego!