Dziś do kulinarnego świata zabiera nas Pani Małgorzata Ziółkowska, która wszystko dokumentuje na swoim blogu! Link znajdziecie poniżej.
Składniki:
- 1/2 l mleka
- 3/4 szklanki płatków owsianych górskich
- szczypta soli
- łyżeczka cukru
- 2 jabłka
- cynamon
- duża łyżka miodu leśnego
- 200g jogurtu greckiego
Przygotowanie:
Mleko zagotować z solą i cukrem, dodać płatki owsiane i gotować aż będą miękkie. Jabłka obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, dodać miód i na malutkim ogniu prażyć do miękkości. Na końcu dodać cynamonu tyle ile lubicie ( u mnie 1/2 łyżeczki ) zamieszać. Przełożyć owsiankę do miseczek, nałożyć do każdej sporą ilość jabłek i polać jogurtem greckim, oprószyć dodatkowo cynamonem i zjeść z radością!
Smacznego :-)