Jeśli jednak namoczonej cieciorki nie ugotujemy, z surowych nasion możemy zrobić kolejną bliskowschodnią potrawę – falafel. Są to kotleciki smażone lub pieczone zrobione z mielonej ciecierzycy, natki pietruszki i cebuli. Charakterystyczny smak nadaje dodana kolendra. Podawane z jogurtowym sosem i surówką są miłą odmianą obiadowego jadłospisu.
- Odżywianie
1 komentarz
Cieciorka - co to jest i z czym to się je? [PROFESJONALNY PORADNIK]
KOMENTARZE (1):
- luśka 12 środa, 1 marzec 2017 o 8:08 0 0 Oj tak, smaczna i to bardzo, a przy tym bardzo zdrowa. Sporo w moim domu się jej jada i to pod każdą postacią, nawet tą gotową z puszki. Niedawno kupiłam sobie w sklepie kuchnianawidelcu.p taki specjalny pojemnik do lodówki ze specjalnym wkładem jako sitko i przynajmniej nie muszę trzymać w lodówce otwartej puszki, co wiadomo nie jest najzdrowsze dla żywności.