Kruche :
Z podanych składników zagnieść ciasto. Owinąć folią i schować do lodówki na godzinę. Stolnicę oprószyć mąką, ciasto rozwałkować, następnie przy pomocy wałka przenieść ciasto na foremki. Odkroić nadmiar ciasta z brzegu formy. Nakłuwać widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 15 minut. Upieczone ciasto wystudzić.
Farsz:
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojony czosnek oraz pieczarki . Z udka kurczaka usuwamy skórę, mięso kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na patelnię z pieczarkami. Cebulę kroimy w piórka dodajemy do pieczarek . Całość smażymy do wyprawowania wody. Śmietanę mieszamy z mąką i jajkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na upieczone ciasto, zalewamy śmietaną. Na wierzchu każdego placka umieszczamy kleks z ketchupu, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na około 10 minut.