Na Święta możemy podać również panna cottę. Znane jest powiedzenie, że je się oczami, zatem oprócz doznań smakowych, warto zadbać by deser był atrakcyjnie podany. Oprócz wspomnianych wcześniej słoiczków, nie zapominajmy o małej dekoracji. Już nawet subtelne dodatki, jak listek mięty czy świeży owoc potrafią dodać uroku. Jeśli chcemy zaskoczyć gości czymś nowym, postawmy na mniej standardowe rozwiązania, np. czekoladowe tartaletki z kremem i owocami czy popularne na Wielkanoc ciasto chałwowe, ale tym razem bez pieczenia. Ciekawym pomysłem będzie też wykorzystanie foremek do muffinek do zrobienia mini serniczków. Odpowiednio przygotowaną masę wystarczy tylko schłodzić w lodówce. Pole do popisu mamy więc szerokie. Wystarczy poszukać ciekawych propozycji w Internecie lub samemu trochę zmodyfikować własne przepisy.
- Wielkanoc
0 komentarzy
WIELKANOC BEZ PIECZENIA!
Brak komentarzy dla tego artykułu.