JAK ZROBIĆ
Ryż wypłukać, wsypać do garnka, zalać zimną wodą w proporcji 2:1, przykryć i wstawić na ogień, kiedy woda się zagotuje, dosypać sól, zmniejszyć ogień do minimum i zostawić na 30 minut.
W woku (lub dużej, głębokiej patelni) rozgrzać dużą łyżkę oleju albo dwie, rzucić na niego pokrojoną w ćwierć-piórka cebulę, posypać pieprzem i solą,
do tego dodać pokrojone pieczarki, cukinię i wszystkie papryki, łyżeczkę papryki słodkiej wędzonej oraz tofu pokrojone w drobną kostkę, dobrze wymieszać,
dolać szklankę wody, przykryć pokrywką i zostawić na około 10 minut, po czym zdjąć z ognia.
W międzyczasie umyć rukolę i pomidorki, wyłożyć do miski, polać jogurtem.
wyłożyć ryż i warzywa z patelni, nakładać na talerze, jeść :)
Smacznego!