Wykonanie:
- Masło stopić w głębokiej patelni na srednim ogniu i dusić w nim pokrojoną marchew, cebulę i seler.
- Dodać pokrojony w kostkę boczek i razem podsmażyć.
- Dodać oczyszczoną i pokrojoną wątróbkę, mięso mielone i przesmażyć mieszając.
- Do mięsa dodać przecier pomidorowy, wymieszać i krótko poddusić.
- Wlać czerwone wino i rosół mięsny, doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Dodać do sosu pomidory w kawałkach, liscie laurowe i ziele angielskie.
- Sos gotować ok. 20 minut pod przykryciem na małym ogniu.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente wg. przepisu na opakowaniu.
- Ugotowany makaron odcedzić i wyłożyć na półmisek, dodać sos z mięsem mielonym.
- Posypać startym parmezanem.
Smacznego