Wykonanie:
Buraczka obierz i pokrój najcieniej jak potrafisz. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie za pomocą pędzelka posmaruj cieniutką warstwą oleju. Możesz użyć kokosowego, który wcześniej należy rozpuścić.
Buraki umieść w piekarniku nagrzanym do 190°C i upiecz do miękkości- ok. 15 minut.
Makaron i komosę ugotuj i odcedź. Orzechy upraż na suchej patelni. Awokado obierz i pokrój na małe kawałki.
Przygotuj sos. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą emulsję. Możesz energicznie połączyć je za pomocą łyżeczki lub użyć blendera. Wtedy jednak łatwiej będzie przygotować podwójną porcję.
Wszystkie składniki sałatki połącz ze sobą.
Podaj na kolację, przyjęcie lub spakuj do lunch boxa :)
Smacznego!