Masło i jajko wyjąć wcześniej z lodówki, żeby miały temperaturę pokojową. Krówki oraz obraną połówkę jabłka pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Kawałki jabłek oprószyć mąką ziemniaczaną i cynamonem, wymieszać. Masło ubić na jasny krem razem z cukrem pudrem (ok. 5 minut). Dodać jajko i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty. Do oddzielnej miski wsypać mąkę, dodać sodę i proszek do pieczenia, wymieszać. Przesypać do ubitej masy i wymieszać szpatułką. Dodać krówki z jabłkami i znów wymieszać.Dużą blachę (z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180˚C (z termoobiegiem). Nabierać po łyżce masy i formować kulki. Układać je na przygotowanej blaszce i lekko spłaszczyć.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 10-12 minut.
Smacznego!