Wykonanie:
Mąkę z solą przesiać, dodać masło, połączyć następnie dodać pozostałe składniki i zagnieść.
Uformować w kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię i schłodzić 30 minut.
Foremki do babeczek lub muffin wysmarować tłuszczem.
Schłodzone ciasto rozwałkować 0,5 cm, wyciąć o średnicy foremek i wyłożyć ciastem.
Nakłuć widelcem lub obciążyć kulkami ceramicznymi każdą babeczkę.
Podpiec w temp. 220 st. C, przez 15 minut, po czym usunąć obciążenie i ponownie piec przez następne 10 minut.
Odstawić do wystudzenia.
Ser doprawić do smaku dodać drobno pokrojony swieży koperek, wymieszać.
Przygotowanym serkiem wyłożyć tartaletki, na wierzch dodać pokrojone płaty łososia skropione cytryną, kapary i świeże gałązki koperku.
Uwaga !
Zamiast sera ricotty można użyć twarożku wiejskiego.
Smacznego!