Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem i jajkami.
Dodać smietanę i ekstrakt waniliowy zmiksować.
Mąkę z solą, proszkiem, sodą i kakao wymieszać, przesiać i dodać do utartej masy, zmiksować do połączenia się składników.
Formę do muffin wyłożyć papierowymi papilotkami.
Nakładać do 3/4 wysokości przygotowane ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 190 st. C przez 20 minut lub do suchego patyczka.
Upieczone muffinki wyjąć z formy.
Z każdej muffinki wydrążyć srodek i nakładać łyżeczkę marmolady, przykryć ponownie usuniętym ciastem.
Smietanę kremówkę ubić z cukrem i wanilią.
Przełożyć do rękawa cukierniczego ze zwykłą końcówką i wyciskać masę.
Udekorować na srodek masy malinami.
Posypać cukrem pudrem.
Smacznego
Brak komentarzy dla tego artykułu.