Wykonanie:
Miód, cukier, masło, mleko, kakao i przyprawy wymieszać i podgrzać do rozpuszczenia się cukru.
Odstawić do wystudzenia.
Dodać jajka, ekstrakt waniliowy zmiksować.
Mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę, wymieszać, następnie przesiać i dodać do zmiksowanej masy.
Foremkę do babeczek spryskać tłuszczem i oprószyć mąką.
Nakładać ciasto do otworów formy, do 3/4 wysokości.
Piec w nagrzanym piekarniku, w temp. 180 st. C przez 20-25 minut lub do suchego patyczka.
Letnie babeczki usunąć z formy i wystudzić.
Czekoladę rozpuścić ze smietaną – musi być temp. pokojowa.
Babeczki polać rozpuszczoną czekoladą i udekorować cukrową posypką.
Smacznego
Brak komentarzy dla tego artykułu.