Przygotowanie:
Wszystkie składniki na ciasto zagnieć i wyłóż nim dno foremki. Składniki masy serowej przełóż do miski i miksuj na najniższych obrotach do połączenia się składników. Masę wylej na spód i włóż do piekarnika rozgrzanego do 160*C na 60-70 minut (wierzch powinien być ścięty i lekko zarumieniony). Przestudź w piekarniku.
Galaretka: Dynie przekrój na pół, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki. Ułóż dynię w foremce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 200*C na 20-30 minut (dopóki będzie miękka). Zdejmij skórkę z dyni i zblenduj miąższ na gładkie puree. Przełóż dynię do garnka wlej 250 ml wody i podgrzej. Do bardzo ciepłej dyni wsyp galaretkę i kardamon. Porządnie wymieszaj i odstaw do ostudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją na sernik. Poczekaj aż zastygnie do końca.