Przygotowanie :
Wszystkie składniki na spód umieścić w blenderze i zmiksować na grube okruchy. Na wyłożoną papierem tortownicę wysypać zmiksowane ciastka, docisnąć palcami i odstawić do lodówki. Wszystkie składniki oprócz mleka umieścić w misce i ręcznym blenderem zmiksować na gładką masę, wtedy dodawać mleko i nadal miksować. Piekarnik nagrzać do 180*C.Wyjąć schłodzony spód, wylać masę tofurnikową, wyrównać masę i wstawić do piekarnika na 15 min. Potem zmniejszyć temp.do 120*C przez kolejne 45 min. Po upływie tego czasu wyłączyć piekarnik i pozostawić na 15 min.Po tym czasie ciasto wyjąć i studzić dalsze 2-3 godz. W rondelku podgrzać wszystkie składniki na polewę, wymieszać. Odstawić na 30 min. Polać czekoladą wyjęte, przestudzone ciasto.