Przygotowanie :
Biszkoptami wykładamy dno foremki, a wcześniej wykładamy ją folią spożywczą. Twaróg, serek, śmietanę i jogurt przekładamy do miski mieszamy dokładnie. Żelatynę zalewamy gorącą woda i mieszamy do idealnego rozpuszczenia, następnie odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. Żelatynę hartujemy czyli mieszamy ją z 2-3 łyżkami mieszanki, a następnie wlewamy do miski i całość miksujemy. Dodajemy także cukier puder, miksujemy. Otrzymaną masę dzielimy na 2 części; z tym, że tej do której dodamy czekoladę powinno być mniej. Do tej mniejszej części masy dodajemy łyżkami przestudzoną czekoladę i miksujemy dokładnie. Teraz wylewamy naprzemiennie po łyżce masy na środek ciasta ( raz białą, raz ciemną), aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam "zebra".