Sposób wykonania: z podanych składników na ciasto zagnieść elastyczne ciasto.Podzielić na dwie części 60/40.Owinąć folią spożywcza . Większą połowę włożyć do lodówki a mniejszą do zamrażalnika.Dno foremki wyłożyć większą częścią ciasta i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 ok 20 minut. Przygotowanie masy budyniowej: Białka ubić na sztywno .Pod koniec ubijania pomału wsypujemy cukier zmieszany z cukrem waniliowym.Nie przerywając ubijania wsypujemy pomalutku budynie i olej.Na podpieczony i wystudzony spód wylewamy masę budyniową i układamy czereśnie.Na wierzchu ścieramy na tarce (grube otwory)pozostałe zamrożone ciasto.Pieczemy w temperaturze 180 C około 30 – 40 minut.
- Przepisy
0 komentarzy
Owocowe ciasto dla niezdecydowanych! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.