Sposób wykonania: wszystkie składniki na ciasto umieścić w food procesorze. Zmiksować do połączenia składników. Ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką. Uformować kulę, zawinąć w folie spożywczą. Wstawić do lodówki na ok. 1 godz. Masło z cukrem utrzeć na puszysty krem. Dodać jajko, esencje migdałową, zmiksować do połączenia składników. Na koniec dodać zmielone migdały, wymieszać. Schłodzone ciasto wyłożyć na blat lekko podsypany mąką. Ciasto cienko rozwałkować na grubość 0,4mm. Wykrawać krążki na rozmiar podobny do śred. tartaletki. Ciasto wyłożyć do foremki, lekko docisnąć do brzegów. Odkroić wystające krawędzi. Każdą foremkę napełnić kremem do 3/4 wysokości. Na wierzch wyłożyć gruszki. Piec w 175-180C i piec ok. 20-25 min. aż wierzch się zetnie i nabierze złocistego koloru. Przestudzić, wyjąc z foremek. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Tartaletki z migdałowym kremem frangipane z gruszkami! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.