Sposób wykonania: w garnku roztopić masło, dodać pokrojony seler i cebule. Zeszklić ok. 4-5 min. Dodać pokrojony czosnek. Co chwile mieszając smażyć ok. 3 min. Pomidory zblanszować, obrać ze skóry i usunąć gniazda nasienne. Pokroić na grube kawałki i razem z sokiem dodać do warzyw. Poddusić ok. 5 min. dodać listek laurowy, cukier kokosowy, sól i pieprz. Zalać bulionem, gotować ok. 20 min. Za pomocą blendera zmiksować zupę. Aby nadać zupie aksamitności można dodatkowo przetrzeć przez sito. Ponownie postawić na ogień ( nie zagotowywać ). Dodać mleczko kokosowe, podgrzać. Podawać zupę w miseczkach dodając quinoa i listki bazylii. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym i quinoa! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.