Sposób przygotowania: Liście porwać na mniejsze kawałki pozbawiając ich twardych części. Do woka wlać olej na ok. 1/4 wysokości i mocno podgrzać ( przykryć pokrywką ) Dodać jarmuż uważając na mocne pryskanie oleju. Smażyć ok. 30 sekund. Przełożyć na ręcznik papierowy do odsączenia. Posypać solą i sezamem. W garnku rozgrzać olej kokosowy, dodać pokrojoną cebule, czosnek i starty imbir. Poddusić ok. 5 min. Następnie dodać pokrojone bataty, zmiażdżoną trawę cytrynową, dusić ok. 5 min. Zalać bulionem. Gotować ok. 20 min. Wyjąc trawę cytrynową. Zupę zmiksować na gładkie puree. Ponownie podgrzać, dodać mleko kokosowe i sok z limonki. Przyprawić solą i pieprzem. Zupę podawać ze smażonym jarmużem. Smacznego.
- Przepisy
0 komentarzy
Zupa z batatów z mlekiem kokosowym i jarmużem! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.