Sposób przygotowania: Z wody, mleka, cukru i 1 łyżki mąki pszennej zrobić zaczyn. Odstawić na 10 minut, aby drożdże ruszyły :) Następnie w misce umieścić pozostałe składniki i wymieszać, po czym wlać zaczyn i znów wymieszać. Dalej wlać oliwę i wyrabiać ciasto przez kilka minut. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok. 40 minut. Następnie na blaszce wysmarowanej oliwą lub na papierze do pieczenia rozciągnąć ciasto na rozmiar 21 cm x 36 cm. Boki lekko zawinąć. Ciasto przykryć i odstawić na 15 minut. Po tym czasie wysmarować ciasto sosem pomidorowym, następnie posypać serem i wyłożyć bresaolę. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190°C i piec przez ok. 15-20 minut. Po wyjęciu pizzy z piekarnika posypać rukolą i świeżo startym parmezanem.
- Przepisy
0 komentarzy
Pizza z bresaolą, rukolą i parmezanem! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.