Mięso mielimy na większych oczkach, dodajemy marchewkę startą na najmniejszych oczkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować nieduże pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę i ją szklimy. Następnie wlewamy pastę z pomidorów, przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem i bazylią. Gotujemy parę minut, następnie dodajemy wodę mieszamy. Do gotującego się sosu dodajemy pulpeciki i gotujemy ok. 5 minut. Następnie wsypujemy soczewicę. Gotujemy na wolnym ogniu ok.15 minut. Gdy sos jest za gęsty, dodajemy jeszcze odrobinę wody. Podajemy z tartym parmezanem i świeżą bazylią, najlepiej z makaronem i już :)
- Przepisy
0 komentarzy
Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym z soczewicą! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.