Składniki na spód:
1 szklanka mąki migdałowej
3/4 szklanki daktyli
1/2 łyżki startej skórki z limonki
1/2 szklanki wiórków kokosowych
szczypta soli
Wszystkie składniki umieścić w food procesorze, dokładnie zmiksować. Okrągłą foremkę o średnicy 18 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć masę i wyrównać za pomocą grzbietu łyżki. Schłodzić w lodówce ok. 20 min.
Składniki na masę:
2 szklanki nerkowców
1 1/2 szklanka puree z mango
1/2 szklanka oleju kokosowego
1/4 szklanka wody kokosowej
1/2 szklanki mleka kokosowego
1/4 szklanki soku z limonki
1/2 łyżki skórki z limonki
1 łyżeczka esencji waniliowej
2 łyżki miodu lub syropu klonowego
1/4 szklanki cukru kokosowego
Dodatkowo: pokrojony na plasterki owoc mango, maliny, parę krążków limonki, listek mięty