Przepis:
Części kurczaka natrzyj solą i pieprzem i odstaw.
Na dużej patelni roztop masło i dodaj poszatkowaną w piórka cebulę. Przykryj i zmniejsz gaz. Duś około 1 godziny. Cebula w tym czasie ładnie zmięknie i zbrązowieje, co nada potem ładny kolor całej potrawie. Podczas duszenia, warto co jakiś czas przemieszać cebulę.
Po godzinie duszenia dodaj do cebuli tymianek, rozgnieciony czosnek oraz mąkę. Wymieszaj i odsmażaj wszystko razem około 2 minut. Odstaw patelnię z ognia.
Na drugiej dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmaż z dwóch stron na złoty kolor kurczaka. Około 4 minut z każdej strony. Wlej do kurczaka przygotowany bulion, dodaj ocet balsamiczny oraz musztardę. Wymieszaj i gotuj około 20 minut na małym ogniu pod przykryciem. Po tym czasie dodaj przygotowaną wcześniej cebulkę i ponownie wszystko wymieszaj i gotuj na małym ogniu do momentu zgęstnienia sosu.