Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik na 180° C.
Przygotuj formę i natłuść ją masłem i posyp lekko bułką tartą, lub wyłóż papierem do pieczenia. Ja użyłam formy silikonowej, i spryskałam ją tylko olejem kokosowym.
W jednej misce wymieszaj mąkę oraz proszek do pieczenia.
W rondelku na małym gazie roztop masło, dodaj czekoladę i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady i połączenia masła z czekoladą.
W większej misce wymieszaj: konfiturę, cukier, sól, jajka oraz masę czekoladową. W mniejszych porcjach dodawaj przygotowaną mąkę. Wymieszaj wszystko rózgą, ale nie za długo, tylko do połączenia się składników.
Piecz około 45-50 minut, lub do wyciągnięcia suchego patyczka.
Po ostygnięciu ciasta polej je polewą.