Wykonanie:
Dynię obieramy, wydrążamy wnętrze i ścieramy na tarce o dych oczkach. Musimy uzyskać ok. 280 g. Ananasa kroimy w kostkę, migdały siekamy. Do miski przesiewamy mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon. W drugiej misce roztrzepujemy jajka, dodajemy cukier, na końcu olej. Dodajemy ananasa, migdały, startą dynię i mieszamy. Na końcu przesiewamy suche składniki i mieszamy do połączenia składników. Ciasto wylewamy do formy 20x22 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170ºC. Pieczemy ok. 50 minut. Ciasto studzimy i dzielimy na 2 blaty.
W misce ucieramy miękkie masło na puch, następnie dodajemy cukier puder. Ciągle ucierając dodajemy ekstrakt w wanilii i łyżka po łyżce serek z wiaderka. Na koniec do masy wsypujemy wiórki kokosowe i mieszamy. krem dzielimy na 2 części. 1 część wykładamy pomiędzy blaty ciasta, drugą wykładamy na wierzch i posypujemy dodatkowo 2 łyżkami wiórków kokosowych.
Smacznego :)