Przepis:
Wołowinę pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz wędzoną papryką i podsmażyć na rozgrzanym oleju, do momentu, aż się lekko zarumienią z każdej strony.
Dodać posiekaną cebulę wraz z pokrojonym czosnkiem, smażyć 2-3 minuty, a następnie wlać wodę i wrzucić przyprawy: ziele, jałowiec, listek laurowy oraz suszoną włoszczyznę.
Od momentu zagotowania się wody gotować 40 minut.
Po upływie 40 minut dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, gotować 10 minut.
Kolejno wrzucić dynię (również pokrojoną w kostkę, ze skórką) i całość gotować następne 10 minut (lub, w zależności od grubości i wielkości kostek- do momentu aż warzywa będą miękkie).
Na koniec doprawić solą oraz pieprzem, a w razie potrzeby oprószyć mąką, by zagęścić.Smacznego! :)