Składniki:
Ciasto:
- 125g miękkiego masła
- 80g cukru pudru
- 4 łyżeczki cukru waniliowego
- szczypta soli
- 2 jajka
- 100g mąki pszennej
- 50g mąki ziemniaczanej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Krem jogurtowy biały:
- 750g jogurtu naturalnego
- 90g cukru pudru
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 5 łyżeczek żelatyny
- 2 -3 łyżki gorącej wody
- 100ml śmietanki kremówki
Krem jogurtowo-kawowy:
- 450g jogurtu naturalnego
- 80g cukru pudru
- 4 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 4 łyżeczki żelatyny
- 2 łyżki gorącej wody
- 100ml śmietanki kremówki
Dodatkowo:
- starta gorzka czekolada