Składniki:
rozczyn:
- 15 g sw. drozdzy
- 80-100 ml mleka, letniego
- 1,5 lyzki cukru
- 60 g maki pszennej chlebowej (strong white flour/ strong bread flour)
- caly rozczyn
- 70 ml mleka, letniego
- 2 jajka, sredniej wielkosci, temp. pokojowa
- 400-420 g maki pszennej chlebowej
- opakowanie cukru waniliowego
- 50 g cukru
- szczypta soli
- 75 g rozpuszczonego, przestudzonego masla
- 350 g brzoskwini z puszki, odsaczonych
- tymianek
- 1.5 plaskiej lyzki masla
- 3 lyzki maki pszennej
- lyzka pokruszonych platkow migdalowych
- 3 lyzki cukru
- po łyżeczce płaskiej konfitury z kiwi i cytryn z tego przepisu klik
- 4 duże świeże kiwi
- po łyżeczce płatków owsianych na dno każdej drożdżówki