Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, dodać pokrojoną cebule, czosnek i papryczkę chilli. Smażyć do momentu, aż cebula lekko zeszkli. Dodać przyprawy: mieloną kolendrę, kmin rzymski, wędzoną paprykę w proszku. Przyprawy połączyć z cebulką i ok. 1 min. podsmażyć. Następnie dodać pokrojonego kurczaka i dusić ok. 5 min. Pokroić czerwoną paprykę w drobną kostkę i dodać do potrawy. Dorzucić pomidory z puszki i smażyć do momentu, aż pomidory nabiorą konsystencje gęstego sosu ok. 10-15 min. Dodać odcedzoną kukurydze, doprawić solą, pieprzem. Dokładnie wymieszać. Chwilę przestudzić. Ułożyć muszle na talerzu lub desce, do każdej nałożyć po 2 łyżki potrawy z kurczaka. Posypać świeżą kolendrą, krążkami cebuli i wycisnąć sok z limonki.
Smacznego.