Przepis:
Spód: Masło, czekoladę, szczyptę soli rozpuść i odstaw do przestudzenia. Do miski wbij jajka i zacznij ubijać następnie pomalutku i partiami wsypuj cukier. Ubijaj do chwili aż masa będzie puszysta a cukier się rozpuści. Zmniejsz obroty i cienkim strumykiem wlewaj rozpuszczone masło. Na koniec dodaj mąkę i kakao. Wylej masę do tortownicy i włóż do piekarnika nagrzanego do 160*C na 10 minut.
Masa serowa: Wszystkie składniki oprócz owoców włóż do miski i wymieszaj do połączenia się składników. Masę podziel na dwie części 70% i 30%. Do większej dodaj rozgniecione na papkę banany a do mniejszej zmiksowane maliny. Na podpieczony spód wylej najpierw masę bananową a na nią malinową (najłatwiej będzie wylać masę malinową robiąc coś w rodzaju ślimaka). Włóż do piekarnika na 70-80 minut. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdź palcem czy środek ciasta jest ścięty. Studzimy najlepiej w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.
Przed podaniem na wierzchu ciasta możesz rozsmarować bitą śmietanę, oprószyć wiórkami z czekolady i posypać malinami.