Przepis:
Przygotować masę serową. Twaróg dokładnie rozetrzeć blenderem ręcznym lub mikserem, aby był bardziej kremowy i nie porobiły nam się później grudki w masie. Dodać serek homogenizowany, 1 łyżkę cukru oraz 1 łyżkę budyniu. Dokładnie wymieszać. Na upieczone naleśniki nakładać po 1 łyżce masy serowej i zawijać w ruloniki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego tak, aby ściśle przylegały do siebie.
Ze składników na masę śmietanową przygotować miksturę do zalania naleśników, zaczynając od rozbełtania jajka widelcem, a następnie dodając pozostałe składniki. Całość bardzo dokładnie wymieszać.
Przygotowane wcześniej naleśniki, zalać śmietankową masą i przełożyć do rozgrzanego do 180°C piekarnika (z termoobiegiem). Piec przez około 30-35 minut, aż śmietana zgęstnieje i ładnie się zapiecze.
W międzyczasie można przygotować sos malinowy. Maliny podgrzać, tak aby się delikatnie zaczęły rozpadać, dodać cukier do smaku. Mąkę ziemniaczaną dokładnie wymieszać z 2 łyżkami wody i przelać do gorących malin. Gotować razem przez kilka minut cały czas mieszając. Zdjąć z ognia. Odstawić do przestudzenia. Jeżeli chcielibyśmy, żeby sos był gładszy, można całość zmiksować jeszcze blenderem ręcznym.
Przed podaniem obficie posypać cukrem pudrem i polać sosem malinowym.