Kapuśniak:
Warzywa pokroić w kostkę i ugotować (mają być jędrne i nierozgotowane, takie typu 'ale dente') wraz z dodatkiem ziela i listka laurowego.
Dodać kapustę i gotować na małym ogniu przez 15 minut- nie martwcie się o warzywa, nie rozgotują się, gdyż kwaśna kapusta zatrzymuje ten proces!
W międzyczasie cebulę drobno posiekać, kiełbaskę pokroić, a czosnek zmiażdżyć i całość podsmażyć na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do garnka i gotować jeszcze przez około 1-2 minuty, aż smaki się połączą.
Zasmażka:
Na tej samej patelni na której była smażona kiełbaska przygotować zasmażkę- rozgrzać masło, wsypać mąkę i przez chwilę ją podsmażyć, a następnie przelać do gotującej się zupy (uwaga, będzie delikatnie 'strzelać'), wymieszać, aż zupa lekko się zagęści.
Smacznego! :)
- Przepisy
0 komentarzy
Kapuśniak z kiełbaską! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.