Przepis na spód:
Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej umieścić w misie miksera i zmiksować tylko do połączenia się składników. Masę wylać na spód, wyrównać powierzchnię. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni przez 25 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez 40 minut. Wyjąć i całkowicie ostudzić.
Przepis na masę:
500 g truskawek opłukać i osuszyć. Zmiksować blenderem a następnie przetrzeć przez sitko pozbywając się pesteczek. Dodać cukier waniliowy. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach wody a następnie całkowicie rozpuścić lekko podgrzewając, dodać kilka łyżek musu malinowego i wymieszać, następnie wymieszać z resztą musu. Odkładamy 2 -3 łyżki musu do dekoracji.
Pozostałe truskawki pokroić na mniejsze kawałki. Odłożyć parę truskawek do dekoracji.
Zimną śmietankę ubić pod koniec dodać z cukier puder. Następnie zmiksować z musem truskawkowym. Delikatnie wmieszać pozostałe pokrojone truskawki. Wyłożyć na ostudzony sernik, następnie delikatnie ułożyć truskawki i polać resztą musu. Następnie wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.