Składniki:
Biszkopt jasny:
- 3 jaja
- 3 łyżki cukru
- 1/2 szk. mąki
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jaja
- 3 łyżki. cukru
- 1/3 szk. mąki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 kopiasta łyżka kakao
- 600 g twarogu półtłustego, dwukrotnie zmielonego
- 200 g cukru pudru
- 1 budyń waniliowy
- 5 jajek
- 150 g margaryny
- 600 ml mleka
- 2 budynie waniliowe
- 1 cukier waniliowy
- 4-5 łyżek cukru
- 200 g margaryny
- 800 g truskawek (mogą być mrożone)
- 2 galaretki truskawkowe
- 1 łyżeczka żelatyny
- 250 ml wody
- sok z 1/2 cytryny
- 2 łyżki cukru