Składniki na masę piernikową:
- 60 g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki przyprawy piernikowej
- 1 łyżka kawy zbożowej (np. Inki)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/2 szklanki mleka
- 1 jajko
- 150 g (1 szklanka) mąki pszennej
Składniki na masę serową:
- 1/2 kg gęstego twarogu sernikowego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej lub pszennej
- 2 łyżki cukru wanilinowego
- 1/2 puszki (266 g) słodzonego mleka skondensowanego
- 2 jajka
- opcjonalnie: 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej lub skórka starta z 1 pomarańczy
Dodatkowo:
- 12-15 łyżeczek powideł śliwkowych lub wiśniowych