Wykonanie:
Suszone owoce zalewamy wodą i zostawiamy na noc.
Następnego dnia gotujemy kaszę do miękkości, studzimy i do jeszcze ciepłej kaszy dodajemy siemię lniane, mąkę, kakao, olej i mieszamy. Suszone owoce odsączamy z wody przekładamy do miski i dokładnie blendujemy. Owoce łączymy z kaszą i mieszamy do połączenia składników i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
Piekarnik nagrzewamy do 180C. Masę wykładamy równo do silikonowej formy do pieczenia. Pieczemy ok. 40-50 minut.
Mleczko kokosowe przelewamy do garnka. Dodajemy 1 szkl. wody i mieszamy. Odlewamy z garnka 3/4 szkl. i wsypujemy budynie. Pozostałe mleko zagotowujemy dodając wiórki i ksylitol/cukier. Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy mieszankę budyniową i intensywnie mieszamy. Na ostygnięty spód tarty wylewamy jeszcze ciepły budyń kokosowy. Przed podaniem tarte posypujemy wg. uznania mieszanką tropikalną, płatkami migdałów lub innymi wybranymi dodatkami. Ciasto podajemy schłodzone.
Smacznego :)
- Przepisy
0 komentarzy
Kokosowa tarta jaglana, wegańska i bezglutenowa! [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.