Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy w proporcji 2/3 na spód ciasta, 1/3 ciasta na kruszonkę. Ciasto na spód chowamy do lodówki, ciasto na wierzch umieszczamy w zamrażalniku na ok.1-2 godziny.
Z mieszanki mleka i wody odlewamy 1/2 szkl. i dodajemy do niej budynie i cukry. Mieszamy i dodajemy do gotującego się mleka.
Jabłka obieramy, kroimy w plasterki. Kwadratową formę wykładamy papierem do pieczenia, na spód ścieramy na tarce ciasto z lodówki i lekko ugniatamy ręką. Następnie kładziemy jabłka, wylewamy budyń i ścieramy na tarce ciasto na kruszonkę.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut. Ciasto studzimy i chowamy na noc do lodówki.
Smacznego :)
- Przepisy
0 komentarzy
Wegańska Szarlotka z budyniem (bez glutenu, bez mleka, bez jajek)
Brak komentarzy dla tego artykułu.