Gnocchi dyniowe:
Dynię obrać ze skórki i zmiksować na puree, połączyć z ziemniakami uprzednio przeciśniętymi przez praskę oraz jajkiem, dodać obydwie mąki, szczyptę soli i dokładnie wyrobić.
Ciasto podzielić na 3-4 części, i każdą z nich- na oprószonej mąką stolnicy- dłońmi rozciągnąć tak, aby grubość ciasta miała około 7 mm, a następnie wykrawać kółeczka za pomocą kieliszka.
Wrzucać do wrzącej i lekko osolonej wody.
Gotować około 1-2 minuty od wypłynięcia
Cebula:
Cebulę pokroić w piórka, posolić i zeszklić na rozgrzanym oleju.
Pod koniec wlać wino i odparować.
Smacznego! :)
- Przepisy
1 komentarz
Kopytka dyniowe okraszone cebulką na winie [PRZEPIS]
KOMENTARZE (1):
- agate czwartek, 20 grudzień 2018 o 10:28 0 0 Jak szybko schudłam dzięki preparatu figurena. Przyśpieszył on moją powolną przemianę materii i pohamował łaknienie. Utrzymałam dzięki temu dietę i w 3 miesiące schudłam 12kg. Jestem bardzo zadowolona ponieważ myślałam że po ciąży będzie o wiele trudniej,