Mrożone jagody wyłożyć na sito. Rozmrozić . Żółtka, ricotte, cukier i mleko wymieszać na gładką masę. Dosypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksować ciasto do gładkiej jednolitej konsystencji bez grudek. Dodać olej roślinny. Ubić białka do sztywności dodając szczyptę soli. Do ciasta dodać partiami pianę z białek, delikatnie łącząc składniki. Następnie wsypać jagody i jeszcze raz wymieszać.
Na rozgrzaną patelnie wlać olej, niedużo. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta formując okrągłe placuszki. Smażyć z obu stron. Wymieszać sok jagodowy z łyżeczką miodu. Usmażone pancakes'y można podawać ze świeżymi owocami, syropem klonowym, jogurtem naturalnym lub sokiem z jagód. Smacznego! :)- Przepisy
0 komentarzy
Pancakes z serem ricotta i jagodami - uwodzi smakiem [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.