~Składniki~
- 600 gr białego twarogu
- 100 gr cukru trzcinowego
- 50 gr mąki kokosowej
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/4 łyżeczki soli
- olej kokosowy do smażenia
- 150 gr jogurtu naturalnego z 1 łyżką miodu
Twaróg dokładnie wymieszać z jajkami. Dodać cukier, wanilię, mąkę kokosową, sól. Wymieszać składniki. Ciasto na racuszki będzie plastyczne. Dzielimy na równe porcje. Formujemy okrągłe placuszki. Rozgrzewamy patelnie, dodajemy olej kokosowy. Smażymy z obu stron do złotobrązowego koloru. Pod koniec smażenia wszystkie placuszki wykładamy do cieplej patelni, przykrywamy pokrywką i zostawiamy na kilka minut. Podawać na ciepło, z jogurtem naturalnym z odrobiną miodu.
Smacznego.