Miska na mokre składniki - Wymieszać soki i skórki owoców cytrusowych, oliwę z oliwek, syrop klonowy, białka i esencje waniliową.
Miska na suche składniki - Wymieszać płatki owsiane, połowe orzechów, słonecznik, sezam, wiórki kokosowe.
Suche składniki połączyć z mokrymi i dokładnie wymieszać. Przygotować dwa blaty wyłożone papierem do pieczenia, wyłożyć na nie mieszankę, równomiernie rozprowadzając za pomocą drewnianej łyżki. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 175C i piec 15 min. Następnie przemieszać granole i dopiekać ok. 7-10 min. do złocistego koloru. Przygotowaną granole wystudzić, wmieszać do niej pozostałe orzechy, ziarna i pokrojone bakalie. Przechowywać ok. 1 miesiąca w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Suche składniki połączyć z mokrymi i dokładnie wymieszać. Przygotować dwa blaty wyłożone papierem do pieczenia, wyłożyć na nie mieszankę, równomiernie rozprowadzając za pomocą drewnianej łyżki. Wstawić do rozgrzanego piekarnika 175C i piec 15 min. Następnie przemieszać granole i dopiekać ok. 7-10 min. do złocistego koloru. Przygotowaną granole wystudzić, wmieszać do niej pozostałe orzechy, ziarna i pokrojone bakalie. Przechowywać ok. 1 miesiąca w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Smacznego.