Orzechy bardzo drobno pokroić lub zmielić. Wymieszać z cukrem i kakao. Mleko z masłem zagotować, dodać orzechową mieszankę i dobrze wymieszać. Do wystudzonego nadzienia dodać żółtko. Dokładnie wymieszać składniki.
Wyrośnięte ciasto odgazować, wyłożyć na stolnicę obsypaną mąką. Ciasto bardzo cienko rozwałkować na kształt prostokąta 40x50, 45-55 cm. Nadzienie równomiernie rozprowadzić na cieście, zawijając ciasto z obu stron na kształt litery U. Końce ciasta zawinąć pod spód w taki sposób żeby zetknęły się ze sobą pośrodku. Ciasto wyłożyć do keksówki lub foremki do wypiekania chleba dobrze natłuszczonej o wymiarach 13x30 cm. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 40 min. do wyrośnięcia. Lekko ubić białko, posmarować wierzch ciasta i posypać cukrem. Wypiekać w temp. 180C ok. 35-40 min. Wystudzić, przełożyć na kratkę. Podawać całkowicie wystygniętym.
Smacznego.