Wszystkie składniki dressingu dobrze ze sobą wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 200-210C. Bataty pokroić w kostkę, popieprzyć, dodać syrop klonowy i skropić oliwą z oliwek. Dobrze wymieszać, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. Podczas pieczenia co jakiś czas otwierać drzwiczki piekarnika, wypuszczając parę. Dzięki temu bataty po upieczeniu będą mniej wilgotne i lepiej się upieką. Po upieczeniu bataty odstawić do przestudzenia.
Ugotować bób ok. 7 min. i następnie obrać z łupin. Groszek ugotować ok. 3 min. następnie na parę minut zanurzyć w wodzie z lodem. Przełożyć na sito i osuszyć. Pomidorki przekroić na pół. Wszystkie składniki wyłożyć do miski, dodać pokrojoną natkę pietruszki, dressing i dokładnie wymieszać sałatkę. Wyłożyć do miseczek lub szklanych pucharków.
Smacznego.