~Składniki na ciasto~
- 150 gr mąki pszennej pełnoziarnistej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 90 gr miodu
- 1 łyżeczka cynamonu
- 160 ml mleka roślinnego
- 150 gr puree z dyni
- 3 jajka ( rozdzielone na białka i żółtka )
- olej kokosow
~Składniki na sos z jagód leśnych~
- 150 gr jagód leśnych
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżka soku z cytryny
- Składniki dodać do garnuszka, zagotować. Po 2 min. wyłączyć.
~Puree z dyni~
- kawałek dyni Hokkaido
- 1 łyżeczka oleju z pestek winogron
Kawałek dyni oczyścić i usunąć pestki. Skropić olejem. Wstawić do piekarnika 200C piec ok. 25-30 min. Wystudzić, oddzielić miąższ. Zmiksować na gładko.