Wszystkie składniki na sos wyłożyć do miseczki i dokładnie wymieszać.
Warzywa umyć i oczyścić. Cebule drobno pokroić. Pozostałe warzywa pokroić na niewielkie kawałki. Do głębokiej patelni wlać olej roślinny. Dodać cebule, lekko zeszklić. Dodać pokrojony seler i marchewkę, smażyć ok. 4 min. Następnie dodać pokrojoną paprykę, bakłażan, cukinie i papryczkę chilli. Smażyć do zmiękczenia ok. 5 min. czas od czasu mieszając. Do warzyw wlać mleczko kokosowe z przyprawami. Wymieszać i dusić pod przykryciem do momentu, aż warzywa będą miękkie ok. 20 min.
Na mocno rozgrzanej patelni grillowej podsmażyć placki z obu stron ok. 1 min. Podawać na jednym półmisku z ryżem, duszonymi warzywami i plackami chapati.
Smacznego.