Do garnka wsyp cukier zalej go wodą i zagotuj. Zmniejsz płomień i pomalutku gotuj 4 minuty. Dodaj masło, czekoladę i kawę. Mieszaj do połączenia się składników. Na koniec dodaj zmielone herbatniki i orzechy. Porządnie wymieszaj i odstaw masa w tym czasie ostygnie i zgęstnieje. Nabieraj małą łyżeczką porcję masy ( ilość mniej więcej orzecha włoskiego) zrób kulkę a następnie lekko spłacz i uformuj jajowaty kształt. Po środku zrób wykałaczką rowek, posmaruj polewą w razie czego można jeszcze raz przejechać wykałaczką (żeby rowek był widoczny) i połóż na pergaminie do pieczenia. Poczekaj, aż polewa zastygnie. Ziarna kawy możesz umieścić w małych papilotkach albo po prostu połóż na talerz.
Polewa: Wszystkie składniki rozpuść w kąpieli wodnej.
- Przepisy
0 komentarzy
Trufle w kształcie ziarna kawy - wyglądają obłędnie [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.