Przygotowanie:
Wymieszać mąki z sodą oraz solą
W drugiej misce połączyć wiórki, cynamon, biały cukier i odstawić na bok
Cukier trzcinowy zmiksować z masłem i olejem, aż będzie puszysta, dodawać po jednym jajku, a następnie jogurt
Stopniowo dodawać mąkę i zmiksować do połączenia składników
Część ciasta wylać do foremki, posypać jeżynami, wylać resztę ciasta i posypać znów jeżynami
Piekłam 40 min. w natłuszczonej foremce o średnicy 22 cm.
Wymieszać mąki z sodą oraz solą
W drugiej misce połączyć wiórki, cynamon, biały cukier i odstawić na bok
Cukier trzcinowy zmiksować z masłem i olejem, aż będzie puszysta, dodawać po jednym jajku, a następnie jogurt
Stopniowo dodawać mąkę i zmiksować do połączenia składników
Część ciasta wylać do foremki, posypać jeżynami, wylać resztę ciasta i posypać znów jeżynami
Piekłam 40 min. w natłuszczonej foremce o średnicy 22 cm.