Składniki:
- 400 g mąki
- 250 g masła
- 4 żółtka
- 150 g cukru pudru
- 1 łyżeczka sody rozpuszczona w 4 łyżkach sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 260 g drobno pokrojonych orzechów
- 3 łyżki miodu
- 4 łyżki cukru
- 1 łyżka masła (26g)
- 4 białka
- 220 g cukru
- 200 g masła temp.pokojowa
- budyń śmietankowy
- 450 ml mleka
- 180 g gorzkiej czekolady
- 2 łyżki cukru pudru
- 7-8 łyżek mleka
- szczypta soli
- 2 słoiczki konfitury z czarnej porzeczki (2x300g)
- około 50 g zmielonych orzechów
- 2 blaszki 36x24 cm wyłożone pergaminem i natłuszczone