Rozgnieć banana, dodaj powidła i wymieszaj. Wszystkie składniki ciasta (oprócz czekolady) wrzuć do miski i zmiksuj nie dłużej niż 1 minutę. Dodaj czekoladę i delikatnie wymieszaj. Wlej do tortownicy i włóż do piekarnika nagrzanego do 180*C i piecz do suchego patyczka około 50-60 minut. Po przestudzeniu polej polewą.
Wszystkie składniki polewy wrzuć do miski i rozpuść w kąpieli wodnej.
* Dobrze będzie jak użyjesz dobrej jakości bułki tartej. Niektóre są porostu zawilgocone, śmierdzące, są zrobione z niskiej jakości chleba/bułki albo są zabrudzone odchodami. Zamiast bułki możesz wykorzystać zmielone herbatniki.
- Przepisy
0 komentarzy
Rewelacyjne ciasto czekoladowe - można się w nim zakochać [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.