Spód: Wszystkie składniki spodu zagnieć i wyłóż nim dno tortownicy.
Masa serowa: Wiśnie włóż do garnka zasyp cukrem i duś na średnim ogniu około 15 minut. Następnie zmiksuj i przestudź. Wszystkie składniki masy serowej wraz z wiśniami włóż do miksera i zmiksuj do połączenia się składników około 2-3 minuty. Nadzienie wylej na spód i włóż do piekarnika nagrzanego do 160*C i piecz (dolna grzałka i termoobieg) około 60-70 minut. Przed wyłączeniem piekarnika sprawdź czy środek sernika nie jest płynny, musi być sprężysty. Zostaw uchylone drzwiczki i studź przez kilka godzin.
Frużelina: Wiśnie włóż do garnka, zasyp cukrem i duś na średnim ogniu około 15 minut. Następnie dodaj mąkę i porządnie wymieszaj. Gdyby frużelina była zbyt galaretowata dolej odrobinę wody i wymieszaj. Konsystencja powinna być lekko lejąca.
Na sernik wykładamy ubitą na sztywno śmietanę a na koniec polewamy wiśniową frużeliną.
- Przepisy
0 komentarzy
Sernik Wiśniowa Fantazja - wygląda bardzo efektownie [PRZEPIS]
Brak komentarzy dla tego artykułu.